Centelles celebra un Cau de Bruixes multitudinari

Ni la pluja desllueix la 24a edició, que ha escollit Maria Puigbò com a bruixa de l'any

Una de les principals novetats va ser el passatge del terror de Na Payrona.
Una de les principals novetats va ser el passatge del terror de Na Payrona. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
14 de febrer del 2022
Quelcom de misteriós i màgic deu tenir aquest Cau de les Bruixes de Centelles que, una vegada més, ha omplert el poble de visitants, que no s'han espantat per la pluja. De fet, l'any passat es va haver d'anul·lar per la situació derivada de la pandèmia. Per tant, tot i la pluja o la Covid, hi havia ganes d'aquesta 24a edició de Cau de Bruixes, que ni la pluja ha deslluït.

Milers de persones van començar a omplir els carrers més cèntrics ja de bon matí, quan encara les parades del mercat màgic del Passeig i de la Sagrera estaven fent els últims retocs. Una gentada que no va marxar en tot el dia, i va col·lapsar i bloquejar els accessos per als vianants a algunes de les activitats que es portaven a terme.

Al pavelló vell en un passatge de terror únic i molt treballat, una quarantena d'actors ben guarnits i caracteritzats per a l'ocasió van fer gaudir de valent a infants, joves i adults amb la història de la bruixa local Na Payrona. Un recorregut amb tocs d'escape room i on no va faltar alguna persecució amb motoserra, fum, llum i uns passadissos laberíntics de més de 350 metres.

Al vespre, més d'hora del costum la plaça Major va acollir l'elecció de la bruixa de l'any, que enguany ha estat per la veïna del poble Maria Puigbò, la bruixa dels Casals. Una persona coneguda i estimada del poble, que segurament, amb els seus encanteris i bon humor, ens farà passar estones molt agradables en els propers Caus de Bruixes. Precisament, aquest 2022, la bruixa de l'any és la número 22.

Dies abans, el divendres, Irene Bertran va oferir la conferència "La bruixa de dintre, la màgia de fora" amb més d'un centenar de persones. Va fer una reflexió singular íntima que va agafar dimensions estranyes i misterioses en una sala com la del Casal.

A més d'això, no hi van faltar presentacions de llibres, carrers ambientats, aparadors temàtics i moltes ganes de gresca. Tot plegat ha fet que, un any més que, Centelles, sigui el lloc de trobada de tots els amants de la màgia, l'esoterisme o les teràpies naturals.
Arxivat a