Un terç dels infants d'Osona ja s'han vacunat contra la Covid

Aquesta setmana es comencen a administrar les segones dosis de les vacunes pediàtriques

El primer dia de vacunació infantil a Osona.
El primer dia de vacunació infantil a Osona. | Adrià Costa
Osona.com
14 de febrer del 2022
A partir d'aquesta setmana, els equips de primària dels punts de vacunació de la UVic i Vic Sud comencen a administrar les segones dosis pediàtriques a Osona, que corresponen als nens de 5 a 11 anys que van vacunar-se a mitjans de desembre. A Igualada, Manresa i Berga va començar la setmana passada. Als punts de Vic serà a partir de dimecres, 16 de febrer.

Segons dades recollides pel CatSalut, fins a 9 de febrer, prop de 3.317 nens i nenes d'aquesta franja d'edat s'han vacunat amb una primera dosi a Vic, cosa que representa un 30,37% de la població d'aquesta franja a Osona. Les xifres són semblants a la Regió Sanitària de la Catalunya Central (un 30,44%).

Com i quan vacunar-se?
Per vacunar els infants en primera dosi cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat i la segona se segueix el mateix procediment que en la vacunació d'adults: s'avisa via SMS. La vacunació pediàtrica es fa en horaris diferents del de les persones de més de 12 anys o més.

Per a aquest grup d'edat s'administra una posologia específica d'una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech - Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d'edat d'entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s'administra als adolescents i adults (30 mcg).

Des de Salut, recorden que si un infant no es pot vacunar si és positiu i si està fent quarantena per contacte estret. I quan podran vacunar-se? En cas que sigui positiu, haurà de vacunar-se 8 setmanes després de la recuperació de la malaltia; i si és contacte estret, però no arriba a ser positiu, podrà fer-ho un cop acabi la quarantena.

Arxivat a