Malestar a Tona després de tres robatoris en una setmana

Veïns reclamen més seguretat mentre que Mossos apunta que no hi ha hagut un augment significatiu de casos

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Josep M. Montaner
Carles Fiter
11 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:04h
Malestar entre els veïns de la zona del Garden i el Pive de Tona per diversos robatoris en cases d'aquesta zona. El cap de setmana passat n'hi va haver dos i un altre la matinada d'aquest dijous. Així ho confirma Mossos d'Esquadra, detallant que en tots tres casos van ser robatoris amb força, en els quals es va forçar les finestres per accedir als habitatges. Els lladres van endur-se principalment joies.

Veïns de la zona expliquen a Osona.com que des de fa almenys mig any hi ha hagut un degoteig de casos. Per això, han creat un xat veïnal en el qual van informant dels robatoris o dels sospitosos que ronden pel veïnat. "Estem amb l'ai al cor per si ens entren a robar!", declaran. Per tot plegat, demanen més vigilància tant de la Policia Local de Tona com dels Mossos d'Esquadra.

Policia Local i Mossos no detecten cap repunt
Aquest grup de veïns han redactat un escrit de denúncia a l'Ajuntament exposant aquesta problemàtica i demanant hora per parlar amb alcaldia. Des de l'Ajuntament, apunten que no s'ha notat un repunt de robatoris.

Per la seva banda, fonts dels Mossos d'Esquadra, apunten que en el darrer mig any n'hi ha hagut aproximadament entre tres o quatre al mes, cosa que no representa un augment significatiu en comparació amb les dades globals del municipi. Mossos reitera que els robatoris amb força són la seva prioritat i que cada setmana es fan dispositius per evitar que es produeixin.

A finals d'aquest febrer es farà una Junta Local de Seguretat amb els Mossos d'Esquadra on es podrà avaluar la situació al municipi.

 
Arxivat a