Unió de Pagesos reconeix el gest de Bon Preu amb la llet d'Osona i demana que no sigui anecdòtic

El sindicat anima a les altres firmes de distribució a seguir aquesta iniciativa més justa amb la ramaderia

Les ampolles de llet dels Vaquers Plana de Vic que distribueix BonPreu, al costat d'altres llets.
Les ampolles de llet dels Vaquers Plana de Vic que distribueix BonPreu, al costat d'altres llets. | Carles Fiter
Carles Fiter
10 de febrer del 2022
El sindicat Unió de Pagesos reconeix el gest de Bon Preu de comercialitzar la llet de Vaquers de la Plana de Vic un preu just pel ramader. En un comunicat, el sindicat valora positivament aquesta iniciativa, que qualifica de "bon precedent", ja que va en la direcció de "donar un tracte digne i pagar uns preus justos als ramaders pel seu producte". De fet, demanen que aquest precedent tingui continuïtat.

A finals del 2021, Bon Preu va treure al mercat llet de les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d'Osona a través la seva marca Terra i Tast. La companyia afirmava que es tracta d'una fase pilot; mentre que des de les cooperatives se'n feia una bona valoració perquè la llet es pagava "a un preu com cal". La companyia va envasar una primera cisterna de 26.000 litres de llet de les granges d'Osona.

Amb la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa de Bon Preu, Unió de Pagesos destaca "l'interès de bona part de la clientela per tal de poder adquirir productes que ofereixen un bon tracte a les persones i negocis que els han fet possibles".

En aquest sentit, el sindicat reitera que a la majoria de supermercats hi ha una gran presència de llet de marca blanca. Sovint aquesta llet és utilitzada com a producte reclam i comercialitzada a preus "ridículament baixos" que comporten un import de compra als ramaders amb els quals no poden ni tan sols cobrir els costos de producció.

Per tot plegat, el sindicat anima les firmes de la gran distribució a seguir endavant amb pràctiques més justes amb la ramaderia i no amb la comercialització d'unes marques blanques que, en les condicions de mercat actuals, "estan arrossegant a la ruïna molts ramaders".