​Vic tindrà set habitatges més d'emergència social a l'abril

La regidora Núria Homs avança que segurament seran apartaments per dones, des de famílies monoparentals femenines o en situació de violència de gènere

El bloc del carrer Indústria on s'ubicaran els pisos d'emergència social.
El bloc del carrer Indústria on s'ubicaran els pisos d'emergència social. | Adrià Costa
09 de febrer del 2022
Actualitzat el 10 de febrer a les 15:32h
Vic tindrà més pisos d'emergència social. La regidora de Benestar i Família, Economia i Serveis Generals, Núria Homs, ho avançava al ple d'aquest dilluns. En declaracions a Osona.com, la regidora puntualitza que es tractarà de set "estances" ubicades a la planta baixa del que havia estat el centre de dia Caputxins i també quatre pisos tutelats per a gent gran.

L'espai va quedar buit i des de la passada tardor s'hi està treballant per convertir-lo en set apartaments. Homs explica que les estances, que preveu que pugui estar enllestides de cara a l'abril, estaran equipades amb cuina, bany i almenys una habitació. També s'hi contemplen altres espais comuns, com una sala de menjador "molt espaiosa" o "una sala de màquines", amb rentadores, planxes, etc. La regidora remarca que una de les estances estarà 100% adaptada per a persones amb diversitat funcional.

Estandes per a dones
"Les estances estan pensades per a dones monomarentals, amb fills a càrrec, que tinguin un problema d'emergència social", apunta la regidora, afegint que també serà per a casos de violència de gènere. Malgrat que encara s'està acabant de dissenyar el projecte, Homs subratlla que s'hi vol prioritzar dones. Aquests habitatges estan pensats per "fer estades d'entre sis mesos i un any".

Actualment, Vic compta amb sis pisos d'emergència social, de quatre habitacions cadascun, en què els hostes comparteixen tots els espais, excepte la seva habitació. Amb aquest nou recurs, doncs, es podran descongestionar aquests habitatges repartits per la ciutat.

Tal com destaca la regidora, Vic atén aquets casos d'emergència social a través d'aquests pisos o bé de l'alberg, en les situacions de sensellarisme. A més dels serveis socials del mateix Ajuntament, la fundació Projecte i Vida és l'encarregada de vetllar-ho. "Com més recursos tenim, més sortides podem donar a aquestes situacions", conclou la regidora.

Aquesta iniciativa se suma a d'altres en matèria d'habitatge com la borsa de lloguer assequible, el programa InVic que ajuda a rehabilitar pisos buits si es destinen a lloguer, o els pisos per a llogar-los a joves.

Arxivat a