L'empresa vigatana BTC es fusiona amb Presaba per crear Som Prevenció

La nova societat acompanyarà un miler llarg d'empreses promovent la salut laboral

Vicenç Tamborero, director de BTC,  i Sergi Macià, director del Grup Mutuacat
Vicenç Tamborero, director de BTC, i Sergi Macià, director del Grup Mutuacat | Mutuacat
Osona.com
09 de febrer del 2022
L'empresa vigatana BTC (Business, Technology & Consulting) s'ha fusionat amb la manresana Presaba (Prevenció i salut del Bages) per crear la societat Som Prevenció. Aquestes dues empreses estan fortament consolidades en els seus respectius mercats, on operen des de fa més de 20 anys, i comencen ara una trajectòria conjunta, convertint-se en el nucli del projecte SalutEmpresa, que impulsa Mutuacat.

Segons Sergi Macià, responsable de la nova entitat, se sumen "els lideratges de Presaba i BTC en les seves àrees de prevenció i seguretat alimentària per crear un espai de serveis a les empreses, on la salut laboral sigui la prioritat a través d'eines com la formació i els estudis tècnics".

La nova corporació acompanyarà un miler llarg d'empreses promovent la salut laboral, a través de diverses vies de treball. Una de les principals és la integració en les organitzacions de la cultura preventiva, establint mesures de seguretat, conscienciant els treballadors i els empresaris, i instaurant accions que permetin reduir la sinistralitat.

L'àrea tècnica sumarà l'experiència de Presaba en la coordinació en obres, els estudis de màquines o la higiene industrial, amb l'expertesa de BTC en els estudis ergonòmics i els estudis psicosocials.

En l'àmbit de la salut, a banda de fer les revisions regulars de salut als treballadors i totes aquelles activitats vinculades a la vigilància de la salut, Som Prevenció compta amb un grup de persones especialitzades en la promoció i implantació de sistemes de prevenció cardiovascular i reanimació. Aquesta divisió, anomenada Reanima, té com a objectiu fer arribar a la major part possible de la població les tècniques de reanimació cardiopulmonar i situar desfibril·ladors de manera estratègica perquè aquests puguin ser utilitzats en cas d'emergència.

El proper pas de la nova entitat està previst que sigui l'obertura d'una delegació a Girona, per continuar després assolint l'objectiu de ser present amb seus pròpies a totes dels demarcacions catalanes.