L'exposició «Operació Aigua» arriba a Manlleu

La mostra d'Agbar sobre els usos i abusos dels recursos hídrics es pot veure fins al 20 de febrer a la plaça Fra Bernadí

Durant la inauguració de l'exposició «Operació aigua» a Manlleu amb l'alcalde Àlex Garrido.
Durant la inauguració de l'exposició «Operació aigua» a Manlleu amb l'alcalde Àlex Garrido. | Carles Fiter
Carles Fiter
08 de febrer del 2022
Manlleu acull aquest febrer l'exposició Operació Aigua, una mostra que vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua. La mostra, organitzada per Agbar i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manlleu, està situada a les voltes de la plaça Fra Bernadí i es podrà veure fins al 20 de febrer.

Aquest dilluns, durant la inauguració, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, destacava que és una exposició "molt interessant" perquè la gent que habitualment passeja per la plaça podrà "entendre la importància i l'ús sostenible de l'aigua", sobretot donada la situació actual.

Per la seva banda, la gerent territorial d'Agbar, Esther Guirado, apuntava que es tracta d'una exposició itinerant que vol conscienciar a la ciutadania "de la necessitat de fer un ús responsable i sostenible de l'aigua". La mostra està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar. De fet, ja s'han organitzat visites guiades amb una ambientòloga d'Agbar per conscienciar l'alumnat de les escoles de la capital del Ter.

A més de Manlleu, ja ha passat per altres municipis d'arreu de Catalunya, com Taradell, i té previst fer-ho en molts d'altres. "Estem molt contents amb l'acollida que està tenint i per això aquest 2022 l'exposició seguirà rodant", subratllava Guirado.

Aquesta mostra està formada per per quatre plafons corresponents als quatre grans àmbits de l'exposició: aigua per a tothom?; quanta aigua consumeixes?; com s'embruta l'aigua; i com contaminem l'aigua?  Són els següents:

1. Aigua per tothom? Ens fa prendre consciència de la disponibilitat i el repartiment de l’aigua dolça a la Terra, de les previsions de futur tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i del nostre model de societat i de com li volen donar

2. Quanta aigua consumeixes? Ens aporta dades sobre el consum d’aigua domèstic i consells per al seu estalvi. També fa incidència en l’aigua virtual que consumim a través del menjar, la roba i els objectes que utilitzem diàriament i que configuren la nostra petjada hídrica.

3. Com s’embruta l’aigua? Fa un especial èmfasi en les residus domèstics que llencem pel desguàs o que no reciclem correctament i que causen problemes en la xarxa de clavegueram i que suposen un perill pel medi natural.
 
4. Com contaminem l’aigua? Fa un repàs de com incideixen les diferents activitats humanes en el consum i l’impacte que tenen en la contaminació de les aigües.

Arxivat a