​Alerta a Vic per robatoris de catalitzadors de cotxes

Els Mossos investiguen diversos furts han tingut lloc en aparcaments públics de la ciutat

Osona.com
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:32h
Alerta a Vic per diversos robatoris de catalitzadors de cotxes aparcats. Tal com ha avançat El 9 Nou i ha confirmat Osona.com, durant aquest mes de gener s'han registrat quatre denúncies de conductors perquè se'ls ha sostret aquesta peça que forma part del sistema de tub d'escapament.

Segons la policia catalana, el primer del 2022 va succeir entre el 12 i 13 de gener, i la resta els dies 26, 27 i 28 de gener. En tots quatre casos, els robatoris van tenir lloc en aparcaments públics de la ciutat: el carrer Joan Serrallonga (entre l'estació de Tren i El Sucre), a la zona de l'Hospital de Vic, i al pàrquing de la Sínia.

Una peça de valor
El catalitzador està situat a la part exterior del vehicle. Per això, els Mossos consideren aquestes sostraccions com a furts i no com a robatoris amb força. La funció principal d'aquesta peça és reduir les emissions contaminats dels gasos que produeix el motor.

Per què el roben? Tal com expliquen des del taller mecànic Paddock de Vic, es tracta d'una peça d'un alt valor, que oscil·la entre els 300 i 2.000 euros. Aquest preu s'enfila sobretot en vehicles com les furgonetes. Un de nou en aquesta classe de cotxes no baixa del miler d'euros. A més d'això, als lladres també els crida l'atenció el material amb el qual estan fabricats: metalls preciosos com platí, rodi i pal·ladi.

Els Mossos, que han iniciat una investigació per trobar-ne els autors, subratllen que pot ser que n'hi hagi més, malgrat que només s'han registrat quatre denúncies.
Arxivat a