​La UVic recupera les xifres prepandèmia d'estudiants internacionals

Prop de 200 estudiants d'una vintena de països hauran fet una estada a la universitat aquest curs

Els estudiants internacionals al pati de Miramarges de la UVic
Els estudiants internacionals al pati de Miramarges de la UVic | UVic-UCC
Osona.com
04 de febrer del 2022
El campus Vic de la UVic-UCC acollirà aquest curs al voltant de 200 estudiants d'altres països en el marc de diversos programes d'estudis i de pràctiques internacionals. Entre la darrera setmana de gener i la primera de febrer van arribant a la UVic un total de 104 alumnes, que cursaran el segon semestre del curs a la universitat. Aquests se sumen als 95 estudiants que ja va acollir el primer semestre.

Tal com recull la universitat en una nota, la xifra creix significativament respecte al curs passat, marcat per les limitacions de mobilitat de la pandèmia, quan el nombre d'estudiants internacionals que va rebre la UVic va ser de 57.

A més, les estades d'estudiants estrangers tornen a assolir els nivells prepandèmia: el curs 2019-2020 hi va haver 195 alumnes que van fer estada a la UVic, dels quals 90 es trobaven aquí quan es va produir l'esclat de la pandèmia i el primer confinament.

L'alumnat que ha arribat aquest curs a la UVic procedeix d'una vintena de països diferents, com Àustria, Brasil, Croàcia, Finlàndia, el Japó, Hongria, Turquia, o la Xina.

Tots ells cursen diferents modalitats de programes internacionals, tant d'estudi com de pràctiques: d'intercanvi, de doble grau, d'Study Abroad Vic, o Sicue, el programa d'intercanvi dins l'Estat espanyol. Una de les novetats d'aquest semestre és que per primera vegada la UVic rep estudiants internacionals per fer pràctiques a la Facultat de Medicina.
Arxivat a