Salut elimina els cribratges als alumnes de les escoles a partir de dilluns

Només es mantindran per al professorat i per a l'alumnat de centres d'educació especial

Alumnes entrant a l'escola el primer dia del segon trimestre
Alumnes entrant a l'escola el primer dia del segon trimestre | ACN
NacióDigital
02 de febrer del 2022
La baixada de la sisena onada ha dut Salut a eliminar els cribratges massius dels alumnes d'escoles a partir de dilluns vinent. "La incidència ja està de baixada ràpida i molt clara, sobretot entre els joves", ha argumentat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Només es continuaran fent tests massius el professorat i els alumnes dels centres d'educació especial.

Cabezas considera que ja no és tan necessari continuar fent test d'antígens a tota una classe o grup bombolla en detectar-se un positiu dins de l'aula, tal com s'estava fent actualment. "Hem comprovat que tenim una disminució de la positivitat i la incidència. Ara tenim una situació més controlada i per això plantegem eliminar el programa de cribratge a partir del dilluns", justificava la secretària de Salut. 

La Generalitat ja va anunciar ahir la voluntat d'eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi el mes de febrer, segons el va avançar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. La mesura s'emmarca en la relaxació de mesures amb la davallada de l'onada de casos que va portar la variant òmicron.