Un descens «de somni» del fotoperiodista Oriol Molas, a l'ACVic

La fotografia, comentada per l'escriptor Víctor Sunyol, forma part del cicle "Relats fotogràfics"

Oriol Molas i Víctor Sunyol, protagonistes dels Relats Fotogràfics de l'ACVIC
Oriol Molas i Víctor Sunyol, protagonistes dels Relats Fotogràfics de l'ACVIC | Adrià Costa
Osona.com
01 de febrer del 2022
L'ACVic comença el 2022 amb noves exposicions i apostant pels seus cicles sobre fotoperiodisme i il·lustració. El cicle "Relats fotogràfics" exhibeix, en la seva dotzena edició, una imatge de gran format del fotògraf Oriol Molas realitzada des d'un telecadira a l'estació de Soldeu-Grandvalira, a Andorra, el 2012, que mostra zenitalment l'esquiadora austríaca Nicole Hosp durant un descens durant la Copa del Món d'esquí alpí.

Tal com recull el Centre d'Arts Contemporànies de Vic, la imatge capta un moment d'una competició que va viure com "un gran somni", ja que Molas és un gran aficionat a l'esquí i, a més, és una de les seves especialitats com a professional de la fotografia. De fet, la imatge forma part del llibre de la Copa del Món d'aquest esport que ell mateix va editar.

L'autor del text que acompanya la foto, l'escriptor Víctor Sunyol, destaca que és una imatge "molt precisa i que és com una pintura". Segons ell, "per pintar no cal pintura, es pinta amb fotografia, amb pel·lícula, amb volum, doblegant, tallant, apilant...".

D'altra banda, Christian Inaraja exhibeix a Autopista. Dibuixos automàtics (2018-2022) una selecció de les seves il·lustracions més experimentals dels últims tres anys que ha fet "al marge de la meva activitat habitual d'il·lustrar llibres, una mena de 'divertimento'", com explica l'autor.
 

ACVIC enceta l'any amb una exposició de l'il·lustrador Christian Inaraja i una nova proposta del cicle ‘Relats fotogràfics’ amb Oriol Molas i Víctor Sunyol. Foto: Adrià Costa

Arxivat a