​Goufone ha facturat més de 17 milions el 2021, un 75% més que l'any anterior

L'empresa de Gurb fa arribar fibra òptica pròpia a més de 200 poblacions catalanes

Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta.
Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta. | Goufone
Osona.com
01 de febrer del 2022
L'operadora de telefonia Goufone, de Gurb, ha tancat el 2021 amb una facturació de 17,5 milions d'euros, una xifra que suposa un augment del 75% respecte de l'any anterior. El ràpid creixement també s'ha manifestat en l'augment de la plantilla i s'ha arribat al centenar de treballadors entre les oficines a Gurb i les sis botigues repartides per Catalunya.

En un comunicat, la companyia explica que ja compten amb més de 35.000 llars connectades en les 13 comarques catalanes on ha desplegat els seus serveis de fibra òptica, telefonia fixa i mòbil i energia verda. En concret, la companyia ha fet arribar fibra òptica pròpia a més de 200 poblacions catalanes.

Un dels trets identificatius de Goufone és que fa arribar la seva xarxa de fibra òptica pròpia tant a nuclis urbans com àrees disseminades. Durant el 2021 s'han activat més de 80 noves zones, incloent-hi la culminació dels desplegaments en capitals de comarca com ara Vic, Mataró, Moià, La Bisbal d'Empordà o Berga. També s'ha començat el cablejat a les ciutats de Granollers i Girona, procés que es preveu finalitzar durant aquest 2022.

En aquesta estratègia d'expansió, l'any passat Goufone va unir forces amb l'empresa manresana Soom Fibra, una marca amb forta presència al Bages. Fruit d'aquesta adhesió, va sumar el desplegament en una nova comarca i la seva capital, Manresa, així com dues botigues més a la Catalunya Central. Entre les novetats de cara a 2022, l'operadora obrirà nous espais en poblacions com Roses i Berga.

D'altra banda, el 2021, també ha entrat al món de l'energia verda. Des del juny, la companyia osonenca ofereix serveis d'energia verda als seus usuaris en una sola factura.

Marc Mundó, un dels tres fundadors de Goufone, valora de forma molt positiva el creixement d'aquest any: "No només sumem nous usuaris, sinó que mantenim els que tenim. De fet, les persones que van comptar amb nosaltres al principi de tot, quan tiràvem cable entre les masies d'Osona, segueixen confiant en nosaltres, i això deu voler dir que alguna cosa estem fent bé".

Més de 4.000 km de xarxa de fibra òptica pròpia
El 2021, Goufone ha desplegat més de 1.500 km de fibra òptica pròpia en ciutats, municipis i zones disseminades de les comarques gironines, Catalunya Central, Maresme i Vallès Oriental.

El fet de desplegar la seva pròpia xarxa de telecomunicació dona a Goufone completa autonomia a l'hora de proveir els seus serveis, i permet fer instal·lacions de qualitat i atendre amb agilitat les possibles incidències.

També possibilita oferir serveis especialitzats per a empreses mitjanes i grans i atendre poblacions disseminades on no hi arriba cap altra xarxa. Goufone ha desplegat més de 4.000 km de xarxa de fibra òptica pròpia per tot Catalunya.

Aposta per les zones disseminades
Un dels objectius de Goufone és fer arribar connexió fins a l'últim racó del territori català. Hi ha zones de Catalunya on encara, avui en dia, no hi arriba internet. Zones oblidades per les grans operadores, les quals se centren especialment a oferir els seus serveis en nuclis urbans i grans ciutats.

Per a Goufone és important arribar a tot arreu, tant a les poblacions com als nuclis agregats o àrees més allunyades. Segons expliquen des de la companyia, això té un alt impacte en les zones disseminades, evita la despoblació de les zones rurals i afavoreix el seu desenvolupament econòmic i social.
Arxivat a