​Vic destina dos pisos per a grups de joves

Els habitatges estan ubicats al barri del Remei i el d'Osona i hi podran viure amb un contracte de lloguer d'un mínim de set anys

Les regidores Elisabet Franquesa i Fabiana Palmero a la plaça d’Osona.
Les regidores Elisabet Franquesa i Fabiana Palmero a la plaça d’Osona. | Aj. de Vic
Osona.com
31 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:38h
L'Ajuntament de Vic destina dos pisos a grups de joves d'entre 20 i 30 anys. Els habitatges, adquirits amb tanteig i retracte, estan ubicats al barri del Remei i el d'Osona i s'arrendaran mitjançant un contracte de set anys. A més, es podrà prorrogar anualment fins a un màxim de tres anys més.

Tal com recull l'Ajuntament en una nota, es tracta de dos pisos preparats per entrar a viure-hi i amb les condicions necessàries per mantenir l'espai i independència. Ambdós habitatges tenen quatre habitacions, dos banys i es llogaran per uns 400 euros. La convocatòria està adreçada a grups o colles de 3 o 4 joves que vulguin compartir pis.

La regidora d'Urbanisme, Habitatge i Mobilitat, Fabiana Palmero, destaca que tenen la intenció de seguir adquirint pisos per poder-los proporcionar mitjançant la borsa de lloguer assequible o de protecció oficial.

Una oferta que es vol complementar amb la futura promoció de pisos cooperatius previstos a la Serra-de-senferm o als ajuts econòmics de fins a 15.000 euros que ofereix l'Ajuntament per rehabilitar pisos en desús si es destinen a lloguer assequible durant cinc anys.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Joves i Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, apunta que la mesura presentada satisfà una de les demandes del jovent i que es recull en el Pla Local de Joventut que s'està ultimant. Franquesa també assegura que, d'aquesta manera, es fan més passos per retenir el jovent i mantenir el talent a la ciutat.

Inscripcions fins al 28 febrer
Per accedir al lloguer d'un dels dos pisos, s'ha d'estar inscrit al registre de sol·licitants de Vic i omplir amb un seguit de requisits. Podeu consultar-los a habitatge.vic.cat i a vicjove.cat. Les inscripcions es poden fer fins al 28 de febrer i cal que el grup de joves ho faci conjuntament. L'adjudicació final es farà mitjançant sorteig públic.
Arxivat a