​Calldetenes posa en marxa un punt de recàrrega ràpida per a cotxes elèctrics

Durant els primers mesos de prova, el servei serà gratuït

El primer punt de recàrrega de vehicles a Calldetenes
El primer punt de recàrrega de vehicles a Calldetenes | Aj. de Calldetenes
Osona.com
03 de febrer del 2022
A finals d'aquest gener, s'ha posat en marxa el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Calldetenes, amb l'objectiu de contribuir en la reducció de les emissions de CO₂. Està ubicat al carrer Joan Maragall, al costat ajuntament.

Es tracta de l'estació de recàrrega ràpida (50 kW) més propera a la C-25 al seu pas per la comarca, fet que permet recarregar la bateria per 100 quilòmetres d'autonomia en 20 minuts.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, al costat de la instal·lació s'han reservat dues places d'aparcament per als vehicles que en fan ús, ja que el punt de recàrrega permet connectar dos cotxes simultàniament.

Per poder utilitzar el servei, cal descarregar-se i registrar-se a l'app EVCharge (codi de descàrrega al mateix punt). L'usuari selecciona quant temps o quanta energia vol carregar, fa el pagament, connecta el vehicle i s'inicia la càrrega.

Durant els primers mesos, el servei de recàrrega serà gratuït per assegurar un correcte funcionament de la instal·lació i de l'aplicació. Un cop finalitzat el període de prova, s'aplicaran els preus públics aprovats de 0,30 euros/kWh i caldrà abonar-los en el moment de sol·licitar el servei a través de l'aplicació.