Advocats d'Osona criden a desobeir la sentència del 25% de castellà

L'Associació d'Advocats d'Osona en Defensa dels Drets Humans diu que la sentència que contradiu la Llei d'Educació de Catalunya i es compromet a defensar els centres insubmisos

El penjador d'una escola d'Osona.
El penjador d'una escola d'Osona. | Josep M. Montaner
Osona.com
31 de gener del 2022
L'Associació d'Advocats d'Osona en Defensa dels Drets Humans demana desobeir la sentència del TSJC, confirmada pel Tribunal Suprem, que obliga a les escoles i instituts catalans a impartir un 25% de les classes en castellà. S'ofereixen a defensar aquells centres de l'Alt Ter insubmisos.

"Els tribunals no tenen la facultat de legislar i precisament és el que han fet al dictar-la", assenyalen en un comunicat, on remarquen que "no es pot permetre que des dels tribunals de l'estat espanyol diguin com ha de ser l'escola catalana perquè això correspon al Parlament que té la sobirania popular". Remarquen que la Llei 12/2009 d'Educació de Catalunya està vigent per "més que el TSJC s'entesti en carregar-se el model d'escola en català i la immersió lingüística".

En la nota, el col·lectiu d'advocats explica que s'han posat en contacte amb totes les escoles i instituts de l'Alt Ter per posar-se a la seva disposició i exercir la defensa dels equips directius, docents i famílies que "es plantin" davant el que consideren una "nova agressió" per part de l'estat espanyol en contra del català.