Santa Eugènia de Berga celebra el Passant dels Tres Tombs aquest diumenge

En la 133a edició no hi faltarà el tradicional esmorzar de traginers

El passant dels Tres Tombs a Santa Eugènia de Berga.
El passant dels Tres Tombs a Santa Eugènia de Berga. | Difucor
Osona.com
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:15h
Aquest diumenge, 30 de gener, Santa Eugènia de Berga celebra el Passant dels Tres Tombs, acte central de la Festa dels Tonis, que aquest any arriba a la 133a edició. Tal com destaca l'Ajuntament en una nota, com és habitual hi haurà l'esmorzar de traginers i el pregó, que enguany anirà a càrrec de Montserrat Sentmartí i Lurdes Galbany, mestres de l'Escola Jacint Verdaguer.

Un cop acabi el pregó, les autoritats presidiran la benedicció dels animals que tindrà lloc davant l'Ajuntament i també el Passant dels Tres Tombs. Aquesta edició serà encapçalada per les abanderades Anna Bassas, Teresa Comas i Núria Sánchez; i els pubills Guillem Roma i Anna Bosch.

La situació de pandèmia ha obligat a suspendre i ajornar alguns dels actes programats per segon any consecutiu, com la Festa TonisJoves o el sopar i ball popular. Tot i això, no hi faltarà l'entrega de premis del concurs de dibuix infantil i l'exposició, on aquest any Jordi Cassany hi mostra les seves aquarel·les a l'església nova. Els dibuixos del concurs infantil seran al gimnàs de l'escola.