​La Cambra i Òmnium veuen primordial el desdoblament de l'R3 per promoure el transport de mercaderies

Les entitats osonenques organitzen una jornada per posar en valor el transport per tren

Durant la jornada al Sucre de Vic.
Durant la jornada al Sucre de Vic. | Cambra d'Osona
Osona.com
25 de gener del 2022
La Cambra d'Osona i Òmnium Osona han organitzat aquest gener una jornada sobre "El transport de mercaderies per tren: una aposta de futur". Ambdues organitzacions han destacat que és primordial el desdoblament de l'R3 per promoure el transport de mercaderies ferroviari.

Això també suposaria, com s'ha reclamat des de fa temps, una millora de freqüència per als passatgers, així com també més oportunitats per desenvolupar el màxim potencial econòmic de les comarques d'Osona, el Ripollès, la Cerdanya i la Garrotxa.

Tal com recullen en una nota de premsa, el transport de mercaderies per ferrocarril és l'assignatura pendent tant a Catalunya com a Espanya. A l'Estat espanyol, representa al voltant d'un 4% del total de mercaderies terrestres, mentre que Europa és d'un 18%.

A més, el transport de mercaderies per carreteres també té una repercussió sobre el medi ambient d'uns 275 milions de tones de diòxid de carboni (CO₂) anuals, segons l'estudi presentat per FERRMED.

L'acte va comptar amb la conferència del president de FERRMED, Jordi Amorós, i la benvinguda de Montse Ayats, de la Cambra d'Osona i de la comissió tècnica pel desdoblament de l'R3 Osona-Ripollès.