El PP denunciarà l'Ajuntament de Vic a la Fiscalia per vetar-los la parada

Critiquen que és una "decisió arbitrària" i suposa una "limitació i vulneració de drets constitucionals"

Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu.
Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu. | Gala Espín
Osona.com
21 de gener del 2022
El Partit Popular de Catalunya (PPC) denunciarà l'Ajuntament de Vic a la Fiscalia per prevaricació urbanística, segons informa en un comunicat. El consistori ha prohibit al partit instal·lar una parada informativa a la ciutat aquest dissabte emparant-se en l'ordenança municipal de bon govern, civisme, bones costums i convivència ciutadana. 

Segons denuncia el PPC, la decisió presa pel govern municipal encapçalat per Anna Erra (JxCat) suposa una "limitació i vulneració clara de drets constitucionals" i critiquen que no només és una decisió "arbitrària" sinó que la consideren una "vulneració del pluralisme polític i del dret a la participació política". 

L'Ajuntament de Vic també ha denegat una parada a Ciutadans i a la plataforma "Escuela de Todos". Aquest divendres, Cs ja ha anunciat que presentarà un contenciós administratiu.

L'alcaldessa Anna Erra va confirmar que se'ls hi ha prohibit perquè "sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l'escola catalana". Erra creu que hi ha un rerefons polític que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a la integració i a la cohesió social.
Arxivat a