Vic fa el buit a Ciutadans: mitja hora de carpa i irrellevància total

Carrizosa anuncia que presentaran un contenciós administratiu contra l'Ajuntament que va prohibir-los instal·lar una carpa

La plana major de Ciutadans aquest divendres a Vic
La plana major de Ciutadans aquest divendres a Vic | Carles Fiter
21 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:53h
Ciutadans ha plantat una carpa aquest migdia a la plaça Major de Vic, després que l'Ajuntament els ho prohibís. En una resolució, el consistori vigatà va vetar l'acte per ser "contrària a la moral, als bons costums ciutadans o a l'ordre públic". Es dona el cas que dies abans va denegar una parada a la plataforma "Escuela de Todos" i també al PP, que també serà a la capital d'Osona aquest dissabte.

Per això, aquest divendres a Vic, hi ha assistit la plana major del partit: els diputats Carlos Carrizosa, Anna Grau i Nacho Martín Blanco. Carrizosa ha anunciat que presentaran un contenciós administratiu contra l'Ajuntament i ha denunciat que la posició de l'alcaldessa Anna Erra és "insòlita en una democràcia".

Carrizosa també ha volgut denunciar que "cap dels 50 ajuntaments d'Osona té la bandera espanyola onejant al balcó". Assegura que es tracta d'un fet "indignant" i ha dit que, fins i tot, "no oneja en dos ajuntaments governats pel PSC: el de Centelles i Les Masies de Voltregà".
 

Grau, Carrizosa i Martín Blanco, conversant amb simpatitzants. Foto: Carles Fiter


El diputat també ha destacat que han volgut fer "acte de presència" tot i la prohibició. "Volem fer acció política per comunicar-nos amb la gent", ha destacat el diputat.

Tot i això, a la carpa -que no ha durat més de mitja hora- s'hi han apropat pocs simpatitzants. De la trentena de persones que s'hi han concentrat, la meitat eren premsa.

Cal destacar que, a diferència de les anteriors visites de Ciutadans, no s'ha viscut cap episodi de tensió. Aquesta vegada, Vic ha fet un Tortosa a la formació taronja.

Treballant de cara les municipals a Osona
Tal com ha explicat Carrizosa, la intenció del partit és "fer llistes a tots els municipis de la comarca" que puguin. En aquest sentit, ha destacat que hi ha un bon equip que "vol treballar d'una perspectiva diferent de la dels independentistes", majoria a la comarca. "A Osona hi ha un espai polític per Ciutadans i estem segurs que traurem bons resultats", conclou.

Arxivat a