Rècord d'hospitalitzacions per Covid a Osona en tota la pandèmia

Tot i l'alta pressió hospitalària, el CHV manté el 75% d'activitat quirúrgia

L'Hospital de Vic, aquest estiu
L'Hospital de Vic, aquest estiu | CHV
Osona.com
20 de gener del 2022
Els hospitals d'Osona registren el nombre més elevat d'ingressats des de l'inici de la pandèmia. Tal com informa el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), actualment hi ha 133 hospitalitzats als centres de la comarca. En el context de la sisena onada cal tenir en compte un factor. A tots els hospitals del país creix el nombre de persones que hi ingressen per altres patologies, però en ser internats se’ls detecta la Covid.

A l'Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades 88 persones a causa de la Covid, 13 de les quals a l'UCI. Una situació quasi idèntica a la de fa una setmana, quan hi havia un pacient crític menys. Del total de pacients, 77 tenen la infecció activa i 11 ja donen negatiu, malgrat que encara necessiten atenció hospitalària per les seqüeles de la malaltia.

Pel que fa a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria de pacients geriàtrics i convalescents amb Covid d'Osona- hi ha 40 persones ingressades a causa de la malaltia, les mateixes que fa una setmana. 23 tenen la infecció activa i 17 ja donen negatiu.

A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu hi ha 5 pacients ingressats per Covid, un més que la setmana passada, 4 dels quals són positius.

L'Hospital de Vic manté el 75% d'activitat quirúrgica
Tot i aquesta alta pressió hospitalària, els quiròfans de l'Hospital de Vic i de la Clínica de Vic estan mantenint el 75% del volum d'activitat quirúrgica habitual, gràcies a un esforç organitzatiu i dels professionals.

A mitjans desembre, l'Hospital de Vic va haver de començar a ajornar intervencions programades per l'alt nombre i la gravetat dels pacients ingressats per Covid. Es volia disposar de més llits i d'aquell personal que pot donar suport a l'UCI en l'atenció dels pacients crítics de Covid o amb respiració assistida.

Amb l'evolució de la sisena onada, s'ha anat ajustant l'activitat amb l'objectiu de seguir compaginant l'atenció als malalts de Covid amb l'assistència i el seguiment de pacients pendents d'operar-se. D'aquesta manera, actualment, a més de les intervencions urgents i no demorables, s'està portant a terme tota la cirurgia que no requereix ingrés i la majoria de proves i tractaments amb sedació.

Paral·lelament, s'han adaptat els procediments per realitzar el màxim d'intervencions convencionals possible, per reduir el temps d'hospitalització dels pacients.

Arxivat a