Torelló aprova un pressupost de 21,3 milions per al 2022

ERC i la CUP formalitzen l'acord per tirar endavant els comptes que preveuen invertir 6,5 milions

Osona.com
19 de gener del 2022
Durant la presentació del pacte aquest dijous
Durant la presentació del pacte aquest dijous | Aj. de Torelló
L'Ajuntament de Torelló ha aprovat sense sorpreses el seu pressupost, que s'enfila a 21,3 milions d'euros. La setmana passada ja es va fer públic l'acord al qual han arribat l'equip de govern (ERC) i la CUP. Aquest dilluns es va formalitzar en un ple extraordinari.

Tal com recull l'Ajuntament en una nota, l'alcalde Marçal Ortuño va assegurar que el pressupost "servirà per fer un pas important en la millora de Torelló" i que els 21,3 milions permetran "desplegar moltes actuacions per concretar aquesta millora". Ortuño també va destacar els 6,5 milions d'inversions, "la xifra més alta dels últims 12 anys".

La regidora d'Hisenda, Elisabet Viñas, va desglossar la despesa d'un pressupost que "s'explica en projectes i no en partides i que hem treballat seguint tres grans eixos: el social, l'ecotransició i sostenibilitat, el feminisme i el civisme".

D'entre les accions, destaquen la inversió plurianual d'1,5 milions pel Centre Cultural el Club, la gestió directa de l'Escola de Música, l'aplicació del pla comarcal d'ecotransició, l'estudi del carril bici, iniciar la taula d'oci nocturn o la creació d'un espai feminista dotat d'un tècnic d'Igualtat.

Pel que fa a millores d'infraestructures i equipaments, la regidora va destacar la partida de 500.000 euros per despatxos, façanes i il·luminació de Can Parrella; 300.000 euros per a la reforma de la nau de carrossaires i el projecte de l'Escola de Carrossaires; o la tercera fase de l'espai del barri de Montserrat.

Només el "sí" de la CUP
La regidora va dir que s'ha intentat "comptar amb la participació i les aportacions de tots els grups polítics municipals". Tot i això, la CUP va ser l'únic que va votar-hi favorablement. El regidor Jordi Casas va celebrar el canvi d'actitud positiu i de diàleg amb l'equip de govern i va destacar que hi són per "avançar i millorar i per impulsar polítiques transformadores als pressupostos".

En aquest sentit, va afirmar que "no es tracta de fer projectes estrella, importa més el contingut que el continent". Casas va destacar la creació de l'Espai Feminista; el Centre Cultural El Club; un nou model de generació i consum energètic; la xarxa de carril-bici; el projecte de prescripció social; o repensar la biblioteca del barri de Montserrat.

El regidor del PSC, Joan Carmona, va argumentar el no de la seva formació al pressupost en considerar que s'ha perdut "la confiança" en l'equip de govern, ja que "les propostes que vam presentar i es van acordar pel pressupost del 2021 no s'han portat a terme".

Per la seva banda, des de les files de JuntsxCat, el portaveu Jordi Rosell va explicar el vot contrari del seu grup al pressupost perquè "de les vuit propostes que hem presentat no se n'ha acceptat cap". També va enumerar tot un conjunt de partides dels comptes municipals de les quals va manifestar el seu desacord.

Arxivat a