PP i Ciutadans denuncien que l'Ajuntament de Vic no els deixa instal·lar carpes

L'alcaldessa apunta que ho fa en defensa del català i model lingüístic a les escoles

Alejandro Fernández
Alejandro Fernández | Frederic Esteve
Osona.com
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:55h
El Partit Popular i Ciutadans han denunciat que l'Ajuntament de Vic els ha prohibit instal·lar carpes informatives a la ciutat. D'una banda, aquest dilluns, el president del PPC, Alejandro Fernández ho denunciava a través de les xarxes socials. "Tant parlar de franquisme se'ls hi ha acabat enganxant", criticava Fernández, que ja ha anunciat que, tot i la prohibició, aquest dissabte, 22 de gener, aniran a Vic igualment. 

D'altra banda, aquest dimarts també ho ha denunciat el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco. Per Blanco, això demostra "el caràcter totalitari" de l'Ajuntament de Vic i també ha anunciat que visitarà la capital d'Osona per denunciar-ho. 

Es dona el cas que fa pocs dies l'Ajuntament de Vic també va denegar una parada de la plataforma "Escuela de Todos". En tots tres casos, el consistori s'empara en l'article 96.3 de les ordenances municipals. S'han vetat les parades, doncs, per ser "contrària a la moral, als bons costums ciutadans o a l'ordre públic".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, remarca que "sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l'escola catalana". "L'atac a la nostra llengua i al sistema d'immersió de l'escola és inadmissible", diu Erra, remarcant que "hi ha un rerefons polític" que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a "la integració i a la cohesió social".
Arxivat a