Vic veta una parada en defensa del 25% de castellà a l'escola

L'alcaldessa assegura que no facilitarà accions que van contra la llengua i la immersió lingüística

El penjador d'una escola
El penjador d'una escola | Adrià Costa
Carles Fiter
17 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:43h
Polèmica a Vic per una carpa a favor del 25% de castellà a les escoles. La plataforma Escuela de Todos, contrària a la immersió lingüística, va demanar permís per instal·lar-la el proper 30 de gener entre el carrer Bisbe Strauch i el passeig de la Generalitat, a la plaça de la Noguera.

L'Ajuntament, però, els ho ha denegat. "Sempre que sigui possible, com a alcaldessa, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua", assegura Anna Erra. L'alcaldessa subratlla que "l'atac a la nostra llengua i al sistema d'immersió de l'escola catalana és inadmissible". "Tenim un sistema que fa 30 anys que demostra l'èxit d'aquesta escola per a tothom i que ha ajudat a la integració i a la cohesió social", afegeix.

L'Ajuntament sustenta la denegació d'acord amb l'article 96.3 de les ordenances, perquè és una activitat "contrària a la moral, als bons costums ciutadans, o a l'ordre públic".

La plataforma, que ha denunciat la denegació a través de les xarxes socials, ha demanat una "rectificació" a l'alcaldessa de Vic. També s'ha afegit a la crítica el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa.

"Hi ha un rerefons polític que vol continuar provocant l'odi i l'enfrontament a les escoles i, sobretot, amb un objectiu molt planificat d'anar castigant el català", conclou Erra.
Arxivat a