Judicial

​Dos advocats lideren una querella contra Casado per les declaracions sobre el català

Josep Rossell, de Vic, apunta que tenen un pla B per si no s'admet al Tribunal Suprem

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 12:05 |
Josep Rossell, advocat de Vic | Cedida
Les desafortunades declaracions de Pablo Casado contra el català a l'escola han arribat al Tribunal Suprem (TS). Aquesta setmana, un grup de juristes ha presentat el document pel que va dir el líder del PP en un acte el passat desembre: "A Catalunya hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als nens que parlen castellà".


L'advocat Josep Rossell, de Vic, i Lluís Gibert, de Reus, són els impulsors i portaveus d'aquesta querella, que està a l'espera d'admetre's a tràmit. En declaracions a Osona.com, Rossell apunta que es fonamenta en l'article 510 del Codi Penal per incitar a l'odi i la discriminació contra un grup per motius ideològics. En aquest cas, "contra una minoria nacional".

Per part seva, Gibert assenyala a Reusdigital.cat que l'objectiu és "posar a prova" la justícia de l'estat. Rossell i Gibert van impulsar la querella perquè així els ho van demanar uns clients.


A més, han acabat compartit un número de compte corrent a les xarxes socials perquè molta gent vol col·laborar-hi.

Tot i que Rossell i Gibert són els signats de les accions penals, l'advocat vigatà remarca que darrere hi ha un equip "transversal", format sobretot per "dones juristes".


Un pla B per si no s'admet al TS


Rossell apunta que un gran pas seria que el TS traslladés la querella a la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació. En tot cas, "si el Suprem no vol investigar els fets, ja trobarem una altra manera", avança l'advocat. En aquest sentit, apunta que la querella està pensada sobretot per "escalar a l'exterior", en cas que es tombi al TS.

En aquest sentit es pronuncia Gibert, destacant que la querella està "pensada" per tal que pugui tenir un "doble recorregut". D'aquesta manera, i si el TS no l'admet a tràmit, "hi ha la via internacional".

D'altra banda, Rossell també apunta que aquest grup està estudiant emprendre alguna acció legal contra l'excomissari Villarejo per les declaracions sobre el 17-A. Tot i això, la idea encara és molt embrionària.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació