​L'Hospital de Vic estrena una sala per a procediments intervencionistes

En aquest nou box s'hi fan proves diagnòstiques o tractaments que generen dolor o desconfort i requereixen diferents nivells de sedació i analgèsia

El nou box d'Intervencionisme durant un procediment CPRE.
El nou box d'Intervencionisme durant un procediment CPRE. | CHV
Redacció
14 de gener del 2022
Actualitzat a les 9:08h
L'Hospital Universitari de Vic ha estrenat una nova sala a la Unitat d'Intervencionisme per a proves i procediments d'alta complexitat. Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), a aquesta unitat s'hi fan procediments intervencionistes, és a dir, proves diagnòstiques o tractaments que generen dolor o desconfort i requereixen diferents nivells de sedació i analgèsia.

Aquesta setmana, després de mig any d'obres, han entrat en funcionament les noves instal·lacions que permetran ampliar la capacitat i el nivell de complexitat de l'activitat que es realitza en aquesta unitat, situada a la planta 1.1 de l'hospital.

El nou Box 5 és una sala d'ambient controlat amb sistema de sobrepressió, filtratge de tres etapes, renovació d'aire 15 vegades per hora i protecció radiològica. Disposa de preses d'oxigen, CO2, aire i buit, i compta amb un equip de radiologia tipus arc-C, que permet guiar als professionals durant el procediment intervencionista.

Fins ara, la unitat tenia quatre boxes que permetien dur a terme, de manera simultània, proves i tractaments de diferents especialitats com Digestologia, Psiquiatria, Urologia, Ginecologia, Cirurgia Maxil·lofacial, Pneumologia i Hematologia.

La nova sala d'intervencionisme permetrà fer de manera més eficient procediments que es duien a terme a l'Àrea Quirúrgica, com la col·locació de marcapassos, pròtesis biliars, endopròtesis digestives i catèters urològics, o les CPRE (fetge i pàncrees). A més, s'incorporaran noves tècniques intervencionistes d'Oftalmologia i Otorrinolaringologia, com la dacriocistorrinostomia amb làser per tractar les malalties del lacrimal.
Arxivat a