1 de 10
Cultura

L'Atlàntida de Vic inicia nova programació amb 42 propostes

Rigoberta Bandini és el cap de cartell de la segona edició del cicle "Amb veu de dona"

Durant la presentació de la nova temporada al desembre. | Atlàntida
per Osona.com, Vic, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 12:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Atlàntida enceta aquest cap de setmana la nova programació de música i arts escèniques. En la dotzena temporada, l'equipament presenta una programació multidisciplinària amb propostes de creació local, nacional i internacional fruit de la complicitat amb diversos agents de la ciutat, comarca i país. Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, va presentar la programació formada per 42 espectacles i diverses activitats complementàries que se'n desprenen.

Entre la programació, que s'allarga fins al maig, destaquen noms com Joan Dausà, Julia Lezhneva, Joan Carreras, Gemma Humet, Jordi Boixaderas, Coloma Bertran, Carles Sans, Obeses, i el Ballet de Barcelona, entre altres. Pots consultar-la en aquest enllaç.


Una de les novetats de la temporada és que s'incrementen els espectacles de format alternatiu i de contingut de denúncia sota el segell #Escenacrítica amb títols com Explore el Jardín de los cárpados o el conte familiar sobre un infant refugiat, Soc una nou.

També hi haurà la reestrena de l'Oda a Verdaguer, que compta amb la implicació directa de l'EMVIC i que s'oferirà com a acte central del 12è aniversari de L'Atlàntida, que coincideix amb una doble commemoració: el 20è aniversari de l'estrena de l'obra i el 120è aniversari de la mort del poeta de Folgueroles.


Rigoberta Bandini, a #Ambveudedona


D'altra banda, l'Atlàntida també acull la segona edició d'#Ambveudedona, un itinerari de programació amb perspectiva de gènere i que vol consolidar-se com a un segell d'identitat de l'equipament. El cicle, que té per objectiu posar en valor la professionalitat artística i creativa de les dones, es desplegarà al llarg de tres mesos.


Es tracta de deu propostes de música i arts escèniques, entre les quals destaca el concert de Rigoberta Bandini, FAM de les Impuxibles, Nuades de Corcia, Les irresponsables, la desconstrucció del mite de l'amor romàntic amb les XL, l'espectacle Conservando memoria, 360 grans d'Ada Vilaró i Ismene.  

Espectacle solidari i línies de BusBici


Entre la programació destaca l'espectacle de dansa solidari ADFO brilla a Broadway, coorganitzat amb l'Associació de Diversitat Funcional d'Osona, que pretén normalitzar les arts escèniques en les activitats quotidianes d'aquests col·lectius.

També destaca la col·laboració establerta amb l'associació Canvis en cadena amb l'objectiu de definir tres noves línies de Bus Bici per a desplaçar-se fins a l'Atlàntida, amb la pedalada familiar prèvia a l'espectacle d'El Pot Petit el maig.
Participació