​Nuri Soler, nova alcaldessa de Montesquiu

La primera batllessa de la CUP assegura un relleu continuista i allarga la mà a l'oposició

Al ple d'aquest dimarts es va fer el relleu a l'alcaldia. Nuri Soler és la nova batllessa.
Al ple d'aquest dimarts es va fer el relleu a l'alcaldia. Nuri Soler és la nova batllessa. | Aj. de Montesquiu
Carles Fiter
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:21h
Montesquiu té nova alcaldessa: Nuri Soler. Aquest dimarts al vespre va tenir lloc el ple extraordinari per donar compliment al pacte de govern entre Som Montesquiu-Amunt (llista associada a la CUP) i Junts per Catalunya. Soler agafa el relleu de Jaume Romeu (JxCat) i és la tercera persona al capdavant del consistori en aquesta legislatura.

A les passades municipals, ERC va aconseguir tres regidors, mentre que SM-Amunt i JxCat van quedar-se amb dos. Sònia Muñoz (ERC) va començar el mandat en minoria i el febrer del 2020 el govern republicà va plegar en bloc pel bloqueig constant de l'oposició. Llavors, SM-Amunt i JxCat van arribar a un acord, i Romeu es va convertir en alcalde.

Durant el ple, la flamant alcaldessa va destacar l'entesa entre els dos grups: "Hem empatitzat i hem creat un clima de confiança i companyonia". Va reconèixer que encetava aquesta "nova etapa" amb la mateixa il·lusió i esperança del primer dia.

En aquest sentit, va subratllar que el govern continuaria amb el seu "tarannà i convicció" d'assumir la responsabilitat que els pertoca com a representants de la població, "de treballar amb constància", d'esmerçar-se "amb dedicació i esforç per aconseguir el benestar de les persones". Tot plegat amb "l'objectiu comú de treballar per aconseguir i fer realitat un poble millor, unit i cohesionat".

L'alcalde sortint, Jaume Romeu, va fer un repàs de la feina feta durant els gairebé dos anys al capdavant del consistori. A més de la feina sobrevinguda per la irrupció de la Covid, va destacar el canvi de gestió de residència, la taula d'actuació municipal o el projecte encarrilat de la passera. Romeu també va agrair la feina feta i el suport rebut per part de companys de partit i de govern, entitats i ciutadania.

Finalment, Nuri Soler va allargar la mà a ERC per treballar de forma conjunta en les futures iniciatives i projectes. La portaveu del grup, Sònia Muñoz va desitjar "sorts i encerts" a la nova alcaldessa i va apuntar que des del grup intentaran estar al seu costat per ajudar amb allò que puguin. Podeu recuperar tota la sessió plenària en aquest enllaç.

Pel que fa al repartiment de regidories, no hi ha grans canvis i queden gairebé distribuïdes com fins ara. Soler passar assumir la d'Hisenda i la de Personal.

La primera alcaldessa de la CUP
Al poble veí de Sant Quirze de Besora,David Solà (Som Poble-Amunt) es va convertir en el primer alcalde de la CUP a Osona, arran d'un pacte amb ERC el passat juny de 2021. Amb el ple d'aquest dimarts, Soler ha esdevingut la primera dona alcaldessa de la CUP a la comarca.

D'altra banda, també s'ha convertit en la desena alcaldessa. A Osona n'hi ha deu: Montse Barniol (Alpens), Verònica Ruiz (Les Masies de Voltregà), Glòria Colom (Lluçà), Núria Roca (Sant Martí de Centelles), Maria Anna Pineda (Seva), Janna Locher (Sora), Mercè Cabanas (Taradell), Anna Erra (Vic) i Noemí Bastías (Viladrau).