Manlleu

La pista de gel de Manlleu recupera les xifres prepandèmia

Gairebé uns 15.000 patinadors han passat per la plaça Fra Bernadí

per Carles Fiter, Manlleu, Catalunya | 11 de gener de 2022 a les 15:55 |
La pista de gel del Badanadal, aquest hivern | Adrià Costa
La pista de gel de Manlleu ha tancat aquest gener amb uns 14.700 patinadors. Una xifra que s'aproxima a les que es van assolir abans de la pandèmia. En l'edició del 2019-2020 del Badanadal es van superar els 16.000 patinadors, aconseguint una xifra rècord, mentre que l'any passat es va arribar als 5.000.

Per tot això, el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, es mostra molt satisfet amb aquestes dades. "El 2019 va ser un any de rècord i hi podien patinar entre 180 i 200 persones alhora", diu el regidor, subratllant que enguany, entre les dues pistes, només podien ser 80 a la vegada.


A més, explica que han tingut "moltes coses en contra", com que els festius han caigut majoritàriament en cap de setmana. Tot i això, Sellarès en fa una bona valoració i també destaca que els establiments de restauració i comerç s'han pogut beneficiar d'aquesta acció de dinamització.

Una pista segura


L'any passat, la pista de gel de Manlleu va ser l'única que es va poder posar en marxa arreu del territori perquè seguia escrupolosament les mesures restrictives. Enguany, s'ha seguit el mateix model. La pista de gel estava dividida en dos espais i amb dos accessos cadascun per entrar i sortir.

En aquest sentit, el regidor remarca que hi ha "una sensació de seguretat" per part dels patinadors, que un any més han tornat a omplir la pista. També apunta que disposar d'una pista més petita i amb un aforament limitat "és més còmode". Enguany també s'ha estrenat un espai per a debutants.


De cara l'any que ve, Manlleu tornarà a estudiar quina és la millor fórmula en funció de com avança la situació epidemiològica. L'organització també haurà de rumiar si torna o no la ludoteca per a infants.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació