​Vic també col·locarà senyals contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques

El ple aprova una moció de Capgirem Vic per posar aquests cartells a les entrades de la ciutat

Manifestació a Vic contra l'assassinat homòfob de Galícia, el passat estiu
Manifestació a Vic contra l'assassinat homòfob de Galícia, el passat estiu | Carles Fiter
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:47h
L'Ajuntament de Vic col·locarà senyals als accessos de la ciutat declarant-se com a municipi que no tolera les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Així ho va aprovar aquest dilluns el ple en una moció presentada per Capgirem Vic.

Tal com exposava Carla Dinarès, aquesta iniciativa s'ha portat a terme en altres municipis d'Osona, com Sant Quirze de Besora, Taradell, Prats de Lluçanès o Sant Vicenç de Torelló.

"És una proposta austera, econòmica, però molt potent", deia la regidora, remarcant que cada entrada ha de servir perquè "l'agressor no sigui benvingut i refugi d'una persona agredida".

Tots els partits van donar-hi suport, excepte el PSC, que es va abstenir. Tal com exposava la socialista Carme Tena, no veuen "prou clara l'acció", que "no és molt consensuada en molts municipis". La regidora va dir que s'havien de destinar "més recursos" a polítiques per erradicar aquesta xacra i lluitar contra la violència i l'estigmatització.

Al ple també es va aprovar per unanimitat la pròrroga dels plans d'igualtat de gènere d'Osona i per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

Arxivat a