Un miler de nous positius de Covid a Osona en les darreres 48 hores

La Regió Sanitària Central alerta que el sistema de salut està massa tensionat i que cal la col·laboració de tothom

Inici de vacunació infantil a Osona
Inici de vacunació infantil a Osona | Adrià Costa
Osona.com
07 de gener del 2022
Actualitzat a les 18:15h
La Regió Sanitària de la Catalunya Central continua amb una tendència a l'augment de casos per Covid. A les darreres 48 hores hi ha hagut 2.938 casos nous positius, 1.007 dels quals a Osona. La meitat dels tests d'antígens ràpids que es fan sota supervisió del departament de Salut són positius (un 51,4%) i la incidència dels darrers 14 dies sobrepassa els 3.000 punts a la Catalunya Central. Per grups d'edat, la incidència és molt alta a les franges d'edat d'entre 18 i 49 anys.

Les dades facilitades des de Salut Pública indiquen la important tensió que pateix tot el sistema de salut des de fa molts dies: des del Servei de Vigilància epidemiològica, els hospitals, l'atenció primària i l'atenció intermèdia. També hi ha una important afectació dels professionals del sistema de salut. Per tot plegat fan una crida a respectar les mesures vigents

D'altra banda, des de Salut també remarca que encara hi ha oferta de vacunes als punts de vacunació de la Catalunya Central per als propers dies amb més de la meitat de l’oferta disponible. Per administrar-se el vaccí cal demanar cita prèvia.