​El Consell Comarcal d'Osona aprova un pressupost de 27,6 milions per al 2022

Les inversions més destacades són per la substitució de vehicle per baixes emissions o millores en l'edifici del Consell

Osona.com
07 de gener del 2022
Aquest desembre, el Consell Comarcal d'Osona va aprovar inicialment el pressupost per al 2022, que s'enfila a un total de 27.681.145,78 euros. Tal com recull l'ens en una nota, els comptes van tirar endavant amb el "sí" dels tres grups del govern (ERC, Junts i IdO) i el de la CUP. El PSC es va abstenir.

El president, Joan Carles Rodríguez, va qualificar el pressupost per aquest any com a "perseverant", ja que està alineat amb els objectius de mandat. Els increments més destacables s'observen en el Cicle de l'Aigua (posada en marxa del servei d'aigua en baixa Onaigua), en el Cicle de Residus (licitació del nou servei de recollida) i en l'Agència Local de l'Energia (més suport als Ajuntaments en el marc del projecte #OsonaECOTransició40% i ajudes per a la transició energètica).

Als comptes també s'hi recullen altres accions destacables en matèria d'habitatge, amb un increment de personal a l'oficina d'Habitatge comarcal. L'objectiu és reestructurar-la i dotar-la de la necessària vessant social, i obrir la delegació de l'oficina convinguda amb l'Ajuntament de Manlleu.

Pel que fa a inversions, destaca una partida de 246.000 euros per a la substitució de set vehicles del CCO per cotxes de baixes emissions, i 300.000 per a les millores en els edificis del Consell i l'habilitació de l'aparcament de la nau del Consell situada davant l'edifici El Sucre.

La xifra del pressupost d'enguany representa una reducció de 4,5 milions respecte del pressupost de l'exercici anterior. Tal com remarca el CCO, la rebaixa es deu en bona part al fet que ja no apareixen els projectes FEDER i PECT, o al traspàs d'accions al Consorci d'Osona de Serveis Socials.