«Hores tranquil·les» al supermercat per a persones amb autisme i hipersensibilitat sensorial

Bon Preu reduirà la intensitat lumínica i acústica dels establiments durant dues hores cada dissabte

L'Esclat de Malla
L'Esclat de Malla | Adrià Costa
Osona.com
05 de gener del 2022
A partir del 8 de gener, tots els establiments Bon Preu i Esclat implantaran les "hores tranquil·les" cada dissabte, de 15 a 17h. Tal com explica la companyia en una nota, es tracta d'una acció per afavorir la compra de persones amb autisme i hipersensibilitat sensorial. Per tant, durant aquestes hores es reduirà la intensitat lumínica i acústica.

Es desconnectarà el fil musical i el canal àudio, s'aturarà l'ús de la megafonia i es tancaran les pantalles digitals. També s'aplicaran altres mesures per disminuir el soroll que es genera a les botigues durant la seva activitat ordinària.

Per portar a terme aquesta iniciativa, la companyia de supermercats col·labora amb la Federació Catalana d'Autisme, formada per 30 entitats que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i oferir serveis de qualitat que contribueixen al creixement i apoderament del teixit associatiu relacionat amb el TEA (Trastorn de l'Espectre Autista).

D'altra banda, fa uns mesos que aquests establiments compten amb targetes client adaptades al sistema Braille per a persones amb discapacitat visual. En aquesta línia, també es van adaptar els fullets promocionals amb la millora de la gamma de colors i contrast cromàtic. Aquestes iniciatives es van posar en marxa amb l'assessorament i validació de la Comisión Braille Española de la Once.

Amb aquestes accions, Bon Preu vol "reivindicar la inclusió en tots els àmbits de la vida i la importància de poder accedir a serveis essencials en igualtat de condicions".