Miquel Iceta visita la catedral de Vic

El ministre es compromet a restaurar les pintures murals de Sert

El ministre Miquel Iceta durant la seva visita a la catedral de Vic.
El ministre Miquel Iceta durant la seva visita a la catedral de Vic. | Ministeri de Cultura i Esports
Osona.com
05 de gener del 2022
El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha visitat aquesta setmana la catedral de Sant Pere de Vic. Dilluns, va desplaçar-se fins a la capital d'Osona per conèixer de primera mà les obres a la catedral, finançades pel Ministeri de Foment que hi ha invertit més de 2 milions.

Els treballs, que contemplen 23 actuacions i van començar el 2019, consisteixen principalment en la restauració de la capella barroca de Sant Bernat Calbó i la posada en valor de la galeria superior de les capelles de l'ala nord.

Iceta, acompanyat del vicari general de la diòcesi Josep Maria Riba, també va visitar el Bisbat de Vic -on es va poder reunir amb el bisbe Romà Casanova- i l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic.

Compromís en restaurar les pintures de Sert
Durant la seva visita, Iceta va reiterar el seu compromís en la restauració de les pintures murals de Josep Maria Sert, a través de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya, que s'encarrega de la conservació, restauració, investigació, documentació, formació i difusió del patrimoni.

Iceta anava acompanyat del subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, així com d'altres representants del PSC a Osona.
Arxivat a