​Els Pastorets de Folgueroles tenen futur

Els nens, protagonistes de la representació d’aquest any

Els Pastorets de Folgueroles
Els Pastorets de Folgueroles | Ajuntament de Folgueroles
Redacció
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:27h
Els veïns de Folgueroles tenen una cita el dia de Nadal a la tarda: els Pastorets. No fallen cap any. Ni tan sols el 2020, el primer any de pandèmia, van fer-ho. Encara que fos de manera telemàtica, Folgueroles no es va quedar sense Pastorets llavors.

Una vegada més, doncs, el dia de Nadal comptava amb la representació dels Pastorets a càrrec del Grup de Teatre Atlàntida. En aquesta ocasió, amb nens i nenes de 4 a 15 anys com a actors i actrius protagonistes d’una versió molt particular dels clàssics Pastorets de Folch i Torres.

La representació incloïa dos conductors, Pere Freixa i Brígida Caralt, que van assegurar que l’obra duraria poc més d’una hora, a diferència de la versió original que en dura més de tres; i van anar narrant l’argument entre escena i escena per si algun despistat de la sala no coneixia els famosos Pastorets.

També com a novetat, una coral formada per 15 cantaires amenitzaven els entreactes amb cançons conegudes per tot el públic com "Qualsevol nit pot sortir el sol" de Jaume Sisa o "Camins" de Sopa de Cabra. 

Al final de la representació es va fer un sentit homenatge als folguerolencs que van recuperar els Pastorets a Folgueroles l’any 1980 després de molts anys sense fer-se. Aquests pioners dels Pastorets foren: Alfons Vilamala, Josep Casadevall Carolino, Miquel Sala i Lluís Riera que van ser-hi presents. Lluís Autet i Teresa Generó, que van excusar la seva presència, i també els traspassats Trini Navarro, Josep Font, Angelino, Josep Roca i Joan Roca.

Els Pastorets d’enguany van tornar a ser tot un èxit davant de més de 300 persones de públic a la pista poliesportiva. El futur dels Pastorets està més que assegurat amb el bon planter d’actors que hi ha a Folgueroles entomant el llegat del passat.