Manlleu fa un pas més cap a l’escola inclusiva

Les cinc escoles de primària de la ciutat han implantat el programa Difference

Redacció
30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:44h
Presentació del projecte
Presentació del projecte | Ajuntament de Manlleu
El passat dijous 16 de desembre el Teatre municipal de Manlleu va acollir la presentació de dos projectes que van en paral·lel i avancen en la mateixa direcció, la millora de l’escola inclusiva.

D’una banda, Joaquín Serra i Ana Yáñez, patró i responsable de Project Difference de la Fundació Ricardo Fisas-Natura Bissé respectivament i Frederic Segura, director general d’Esbelt, van presentar el Programa Difference de suport als equips educatius en l’educació d’alumnes amb diferències d’aprenentatge com son la dislèxia, el TDAH o les altes capacitats entre d’altres. Manlleu ha pogut implementar aquest programa a les cinc escoles de primària gràcies al patrocini d’Esbelt, que assumeix la meitat del cost d’aquest projecte, i a la Fundació Ricardo Fisas-Natura Bissé, que n’assumeix la resta.

Es calcula que aproximadament un 20% de les persones té diferències d’aprenentatge, per tant, sobre la població d’educació infantil i primària de les cinc escoles de Manlleu, podem dir que es poden beneficiar del programa uns 460 alumnes.

L’acte va comptar també amb la presència de Marc Póo, president i cofundador de l’associació ADAI, de suport a l’aprenentatge infantil i juvenil i cofundador del projecte #Desetiquétame. Amb ell s’ha treballat un reportatge audiovisual que es va poder veure al teatre i que es pot veure també al canal de Youtube de l'Ajuntament de Manlleu (també a sota).

Aquest vídeo forma part del projecte de l’Associació ADAI, #Desetiquétame, que dona suport a joves amb dificultats d’aprenentatge i diversitat cognitiva. Amb aquest curtmetratge es vol donar visibilitat a les diferències d’aprenentatge, per tal de perdre la por a enfrontar-se a la diferència i saber demanar ajuda per tenir el suport i recursos necessaris per l’aprenentatge.


Al vídeo de Manlleu hi han participat alumnes, mares i professorat de centres educatius de Manlleu, que expliquen en primera persona la seva experiència i el que comporten les dificultats d’aprenentatge a nivell acadèmic, personal i social. El projecte #Desetiquétame es treballarà amb els centres educatius al llarg del proper curs 2022-23 però abans, durant aquest curs 21-22 es faran ja xerrades i trobades amb la comunitat educativa i amb les famílies.

Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, i Rafa Cuenca, regidor d’Educació, van aprofitar l’acte per agrair a Esbelt la seva implicació en aquest projecte i la seva estima a la ciutat de Manlleu. Alhora van remarcar la importància de la igualtat d’oportunitats en l’educació, l’acció unitària de la comunitat educativa de la ciutat i van posar com a exemple de col·laboració público-privada aquest projecte.
Arxivat a