Els pressupostos participatius porten un correcan a Tona

Els veïns també han escollit fer un parc de salut i oci per a gent gran

Els gossos de Tona tindran un nou espai
Els gossos de Tona tindran un nou espai | Pixabay
Osona.com
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:01h
Els veïns de Tona ja han escollit dues de les 25 propostes dels pressupostos participatius, a través d'una votació que va finalitzar el 17 de desembre. Cada persona podia votar una de les propostes mitjanes-grans (fins a 40.000 euros) i una de les propostes petites (fins a 10.000 euros).

El projecte gran escollit és el correcan als jardins de la Canal, valorat en 14.787 euros. El petit és un parc de salut i oci per a gent gran, que costarà 9.680 euros.

Un correcan és un espai d'esbarjo per a gossos, tancat amb tanques perimetrals, on els animals poden córrer lliurament. Solen disposar de papereres i bancs per als propietaris de les mascotes. 

En el cas de Tona, el que es farà és ampliar l'actual pipican de la Canal, molt petit, que passarà a ser un correcan per tal que els gossos tinguin més espai per córrer. També s'hi posaran bancs, il·luminació i es reformarà la font.

Pel que fa al parc per a la gent gran, es reformarà la zona verda del costat del carrer Montserrat (entre c/ Goules i c/ Osona) com a espai de salut i oci. S'hi col·locaran aparells per fer gimnàs (adaptats per a persones grans) i potser algun element infantil.
Arxivat a