​Els Pastorets de Sant Quirze de Besora compleixen 122 anys en plena renovació

Les representacions tornen a ser presencials, després que l'any passat es fessin virtuals a causa de la Covid

Els Pastorets de Sant Quirze de Besora
Els Pastorets de Sant Quirze de Besora | Toni Carrasco
Toni Carrasco
27 de desembre del 2022
Els Pastorets centenaris de Sant Quirze de Besora, que enguany compliran 122 anys de representacions, es van poder tornar a veure aquest Nadal i Sant Esteve a la capital del Bisaura. I ja s'està preparant la representació de la Nit de Reis, una obra única de quilòmetre zero que només es pot gaudir en aquesta contrada de la comarca.

Sota la direcció de Gemma Bassaganya, Laura Rovira i David Solà enguany s'ha tornat a les representacions presencials convencionals, després que l'any passat per la pandèmia es poguessin veure només per YouTube.

Uns Pastorets que venen de llarg. Gràcies a la tasca de documentació dels mateixos organitzadors, segons un retall de diari de l'època, a Sant Quirze l'any 1899 ja es representaven a l'antic i desaparegut teatre Calderón del poble.

Per a aquest Nadal s'ha apostat per canvis en el repartiment de l'obra amb noves cares en alguns dels personatges principals i polint encara mes el treball d'interpretació de tots els actors. També s'han mantingut, reparat i construït alguns decorats i des de fa dies que a les parets del teatre Centre de Sant Quirze ressonen versos, textos i cançons d'Els Pastorets i Nit de Reis.