Olost tindrà un itinerari de vianants

La Diputació ha fet el projecte de construcció del nucli urbà fins al camí rural d'en Pep

El camí de vianants recorrerà paral·lel al costat de la C-154 i serà de 782 metres de longitud
El camí de vianants recorrerà paral·lel al costat de la C-154 i serà de 782 metres de longitud | Diba
Osona.com
26 de desembre del 2022
La Diputació de Barcelona ha fet el projecte de construcció d'un itinerari de vianants a la carretera C-154 a Olost. La iniciativa, que s'ha presentat a l'Ajuntament, discorre des del pont sobre la riera situat a la sortida del nucli urbà fins al camí rural d'en Pep, per tal de donar continuïtat al pas de vianants de manera còmoda i segura. El projecte té un pressupost de licitació d'1.083.293 euros i un termini d'execució de nou mesos.

Tal com explica la Diputació, actualment, la carretera C-154 comunica el nucli urbà amb el petit nucli residencial del carrer les Roques i el càmping Lluçanès, un tram on no hi ha itinerari a la secció de la carretera i que s'estreny en el pont sobre la riera d'Olost. Això fa que el trànsit dels vianants entre aquests dos nuclis, així com la continuïtat cap al camí rural d'en Pep, s'hagi de fer ocupant la calçada de la carretera, fet que comporta una situació problemàtica des del punt de vista de la seguretat viària.

El projecte preveu adossar mitjançant terraplenat una calçada per a vianants pavimentada de 782 metres de longitud, totalment protegida amb barrera i enllumenada, amb una secció lliure d'1,8 metres d'amplada. També s'inclou l'ampliació del pont sobre la riera d'Olost, de 22,5 metres. El pont actual és de dos arcs de maçoneria i s'ampliarà mitjançant una nova llosa prefabricada que es carregarà de manera simètrica sobre els arcs actuals.
Arxivat a