Els policies de Manlleu portaran càmeres personals per donar transparència en situacions de risc

Els atemptats contra l'autoritat s'han duplicat en els darrers dos anys a la capital del Ter

Les càmeres que incorporen els agents de la Policia Local de Manlleu
Les càmeres que incorporen els agents de la Policia Local de Manlleu | Aj. de Manlleu
Osona.com
24 de desembre del 2021
La Policia Local de Manlleu incorporarà set càmeres personals per facilitar la tasca policial dels agents i "donar transparència" davant de situacions i actuacions conflictives. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, l'ús es limitarà a espais exteriors i previ avís a les persones que es trobin a la zona. Les gravacions permetran fer identificacions a posteriori i tenir la gravació real, sense editar, per tenir un relat complet dels esdeveniments.

El consistori remarca que el seu ús "dissuadeix i baixa el nivell de conflictivitat de determinades persones implicades en els incidents" i també permet "controlar grups més grans de persones sense necessitat de fer servir la força" amb menys agents.

Com funciones les càmeres?
Les càmeres disposen d'una pantalla que permet veure a l'interlocutor la gravació que s'està fent i, per tant, es veu a ell mateix a la pantalla, in situ. Les gravacions estan protegides mitjançant encriptació dels arxius i el dispositiu només es faran servir en aquells supòsits en què, a conseqüència de l'actuació de la Policia Local en espais públics, es donin circumstàncies de risc concret per als membres de la Policia o terceres persones, en la seva vida o integritat corporal o danys en els béns públics.

No obstant això, en el moment que l'agent posi en marxa l'enregistrament, haurà d'advertir verbalment als presents. Excepte les del vehicle policial que portarà incorporada un rètol de videovigilància (informatiu), sempre que el vehicle disposi d'aquesta càmera instal·lada.


Es dupliquen els atemptats contra l'autoritat
La mesura té com a objectiu fomentar el civisme i reduir els fets delictius al municipi. Aquest 2021 al municipi s'han registrat 22 atemptats contra els agents, més del doble que el 2018 quan eren 22.
Arxivat a