1 de 10
Torelló

El polèmic semàfor del carrer Sant Bartomeu de Torelló tornarà a multar després de festes

L'Ajuntament va anul·lar les sancions perquè la senyalització era insuficient

El carrer Sant Bartomeu de Torelló | Aj. de Torelló
per Osona.com, Vic, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 17:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El polèmic semàfor del carrer Sant Bartomeu de Torelló tornarà a sancionar a partir del 10 de gener, després de festes. Després d'anul·lar les sancions, s'han portat a terme unes millores i a partir del gener, el semàfor tornarà a funcionar amb normalitat.

Així ho explica l'Ajuntament en una nota, en què remarca que es posen multes "per saltar-se el semàfor en vermell, independentment de com s'activa". També recorden que la instal·lació de l'aparell "respon a la necessitat de vetllar per la protecció dels vianants". Segons l'Ajuntament, s'ha comprovat que amb aquest sistema, "la velocitat es redueix en tot el tram de carrer".


Millora de la senyalització i semàfor


Durant els darreres dies, s'han fet dues modificacions en comprovar que la senyalització era suficient. Per tant, d'una banda, s'ha adequat la senyalització afegint el cartell de videovigilància. I, de l'altra, s'ha eliminat el taronja intermitent del semàfor. Per evitar confusions, es posarà en taronja fix.


L'Ajuntament recorda que la sanció per saltar-se un semàfor en vermell ve tipificada pel Codi de Circulació, i que, per tant, l'Ajuntament no pot regular-la. La falta greu comporta 200 euros de multa i la pèrdua de 4 punts.

 

Participació