Vic allargarà el carril bici pel Passeig

El projecte, que enllaçarà amb la rambla Hospital, només tindrà un carril per a cotxes

Un ciutadà circulant amb un patinet elèctric pel Passeig de Vic.
Un ciutadà circulant amb un patinet elèctric pel Passeig de Vic. | Adrià Costa
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:09h
Aquest dilluns el ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar inicialment el projecte del carril bici a la rambla del Carme i del Passeig. Tal com remarcava la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, aquesta iniciativa acaba de completar "la circumval·lació del carril bici al voltant del centre històric de Vic".

En aquest sentit, la regidora va recordar que es va començar a la rambla de l'Hospital i la Sant Domènec, es va aprovar definitivament el carril a la part de la rambla del Bisbat, s'està redactant la part de la rambla dels Montcada i ara s'aprova inicialment la rambla del Carme i del Passeig.

El projecte, que té un cost d'uns 36.000 euros, consisteix a incorporar el traçat existent un carril bici igual que enllaci amb el de la rambla hospital. Serà en sentit contrari a la circulació i només tindrà un sol carril per a cotxes. D'aquesta manera, es millora "les connexions de la bicicleta a la ciutat", concloïa Palmero.

Tots els partits del consistori van votar-hi a favor. Des de Capgirem Vic van fer "dues demandes tècniques". D'una banda, el regidor Roger Cumeras va demanar que les icones de la bicicleta i el patinet fossin les mateixes a tota la ciutat pe facilitar la comprensió.

I, de l'altra, que es reubiquessin les dues zones d'aparcaments del passeig, de la banda d'on hi haurà el carril (esquerra) a l'altra (dreta), "per evitar possibles futurs accidents amb els cotxes". "Som conscients que els canvis poden augmentar el cost del projecte, però poden evitar accidents frontals amb els vehicles", afegia.

La regidora Palmero es va comprometre a recollir les demandes i traslladar-les a l'equip tècnic perquè en facin una valoració.

Arxivat a