El 90% de cites per a la vacunació infantil a Vic ja estan demanades

La campanya per als nens de 5 a 11 anys començarà dimarts vinent a la UVic

Una nena després de rebre la vacuna a Igualada
Una nena després de rebre la vacuna a Igualada | ACN
Osona.com
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:34h
La vacunació als nens i nenes de 5 a 11 anys ha arrencat aquest dimecres a la Catalunya Central. Ha estat a Igualada, divendres es començarà a vacunar als infants a Manresa i, dimarts vinent, a Vic. La capital d'Osona i del Bages són on la vacuna pediàtrica està tenint una major acceptació. De moment el 90% de les cites disponibles ja han estat demanades.

Dies i hores de vacunació infantil a la UVic
Tardes de 17 a 20h:
dimarts 21, 28 de desembre i 4 de gener

Matins de 9 a 12h:
dimecres 22
dijous 23 i 28 de desembre
dilluns 27 de desembre i 3 de gener

Per demanar cita prèvia: vacunacovid.catsalut.gencat.cat


A la Catalunya Central hi ha 40.000 infants que poden rebre la vacuna. Tal com explica la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Imma Cervós, la zona compta en aquests moments amb 10.000 dosis pediàtriques per a administrar fins al 7 de gener.

De moment, a través del sistema de cita prèvia, se n'han reservat ja vora al 80% en aquest territori. Tot i l'elevada xifra, la gerent fa una crida a la calma "perquè si se n'acaben, en vindran més" i ha demanat als pares que utilitzin el sistema "de cita prèvia".

Pfizer, en menor dosis
Els diferents punts de vacunació massiva segueixen administrant aquests dies el vaccí també als adults. Ho fan, però, en horaris diferents dels infants, ja que es tracten de vacunes diferents. Als nens se'ls hi està administrant Pfizer, però en menor dosis –concretament un terç del què s'ha administrat a adults i adolescents.

Des de la Regió Sanitària Catalunya Central han aprofitat l'inici de la vacunació pediàtrica per fer una crida als adults –majors de 60 anys que ja poden rebre la dosis de reforç, persones als que se'ls hi havia administrant la dosis única de Janssen o els que no han rebut encara cap vacuna- a demanar hora per a vacunar-se i així evitar cues. Fins a 31 de desembre el 50% de les cites prèvies estan disponibles.

Arxivat a