Roger Aguayo afronta el judici confiant en l'absolució

Aquest dimecres arrenca la vista a l'Audiència de Barcelona contra el jove de Calldetenes detingut per la vaga del 21-F

Manifestació per l’absolució de Roger Aguayo a la plaça de Vic.
Manifestació per l’absolució de Roger Aguayo a la plaça de Vic. | Adrià Costa
Carles Fiter
14 de desembre del 2021
Aquest dimecres arrenca el judici contra Roger Aguayo a l'Audiència Provincial de Barcelona. El jove de Calldetenes va ser detingut durant la vaga del 21-F del 2019, amb motiu de l'inici del judici de l'1-O. S'enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó.

L'acusació particular, representada pels advocats de dos agents dels Mossos d'Esquadra, demana 2 anys de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, 2 anys per un de desordres públics, 3.600 euros de multa per dos delictes de lesions lleus, i 6.060 euros de multa en concepte de responsabilitat civil.

Per la seva banda, la petició de presó de Fiscalia és fins als 2 anys per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i també l'acusa de dos delictes de lesions lleus.

"Anem a lluitar l'absolució", explica a Osona.com l'advocat defensor, Cèsar Lagonigro, remarcant que "en Roger està molt ferm i determinat" i porten el judici "ben preparat". "Si és un tribunal valent i no està contaminat per idees polítiques, no pot tenir cap altre sentit que una sentència absolutòria", conclou.

Està previst que el judici s'allargui dimecres i dijous, i que Aguayo no declari fins al darrer dia. El primer dia declaren els testimonis de l'acusació i l'endemà els de la defensa.

En les darreres setmanes, s'han fet diversos actes arreu del territori per donar suport a Aguayo, com una marxa multitudinària de Calldetenes a Vic. Per al judici, de dimecres i dijous, el grup de suport Pigot Negre i Alerta Solidària han organitzat un autocar de Vic a Barcelona.

Diversos detinguts el 21-F del 2019
El 21-F de 2019, la C-25 va estar tallada durant més de cinc hores. Durant el tall, que va començar a les 7 del matí i es va allargar fins a les 12 del migdia,algunes persones van resultar ferides pel desplegament dels Mossos d'Esquadra que els intentava desallotjar sense èxit. A més d'Aguayo, van detenir tres persones més,però al maig el jutge va decidir arxivar provisionalment la causa.