Els presidents de l'AMI es reuniran a Brussel·les amb motiu del 10è aniversari

L'associació també inaugurarà una exposició a Vic que serà itinerant

Els membres de l'executiva de l'AMI Jordi Molinera, Jordi Gaseni, Tònia Vila i Antoni Villas, aquest dimarts a l'Atlàntida de Vic.
Els membres de l'executiva de l'AMI Jordi Molinera, Jordi Gaseni, Tònia Vila i Antoni Villas, aquest dimarts a l'Atlàntida de Vic. | Adrià Costa
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:55h
Aquest 14 de desembre fa exactament 10 anys que es va celebrar a l'Atlàntida de Vic l'assemblea constituent de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Llavors van assistir-hi 157 alcaldes del territori i a dia d'avui aglutina més de 800 ens locals, entre ajuntaments (757) i ens supramunicipals. Aquest dimarts, el president de l'AMI, Jordi Gaseni, custodiat per representants de la comissió executiva, ha donat a conèixer els actes i activitats que es portaran a terme per celebrar l'efemèride.

Un dels actes principals serà la trobada de tots els presidents el proper gener. Serà a Brussel·les per tal que pugui ser-hi present l'exiliat Carles Puigdemont. A més de Gaseni i Puigdemont, també hi haurà, Josep Maria Vila d'Abadal, Neus Lloveras i Xavier Cervera. En la trobada s'hi vol fer balanç de l'entitat i establir les línies estratègiques a seguir.

Una exposició itinerant a partir del 21 de gener
A més de la trobada amb tots els presidents, posteriorment, el dia 21 de gener es convocaran a tots els alcaldes que han tingut relació amb l'associació en un acte institucional on s'inaugurarà una exposició a Vic. La mostra repassarà els 10 anys del municipalisme i l'independentisme. Tot i que començarà a la capital d'Osona serà itinerant i està previst que recorri el país per tal d'acostar l'associació a tots els veïns.

Una entitat que vol seguir sent útil
Jordi Gaseni ha aprofitat la roda de premsa per reivindicar el paper de l'AMI durant els anys de procés. "Ha estat un gran articulador de la democràcia als municipis i ha col·laborat amb el projecte de la república catalana", ha afegit. També ha destacat que volen "seguir sent útils i aprofundir en les sobiranies locals, per ser cada vegada més lliures per quan arribi el moment, un moment que ha de ser orquestrat, com va ser l'1-O".

Suport a Pau Juvilà
El president de l'AMI també ha aprofitat per transmetre la seva solidaritat amb el diputat de la CUP i membre de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, després que el TSJC l'hagi condemnat a sis mesos d'inhabilitació per no haver retirat uns llaços grocs dels despatxos del seu partit a l'ajuntament de Lleida.

En aquest sentit, ha recordat que els seus integrants sumen més de 600 litigis, encara oberts, ja sigui "per una bandera, una moció o fins i tot per pagar la quota de l'associació", ha exemplificat.
Arxivat a