Pinya per garantir el reg dels horts socials a Montesquiu

Acord entre l'ACA, Endesa i l'Ajuntament de Montesquiu per dotar d'aigua les 50 parcel·les, amb un cabal de 12.000 m3/any

Osona.com
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:16h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Endesa i l'Ajuntament de Montesquiu han dut a terme diverses actuacions per a garantir i legalitzar la concessió d'aigua, a nom de l'Ajuntament, per tal de dotar d’aigua als horts socials del municipi.

Aquests horts reben el recurs provinent del canal de derivació de la central hidroelèctrica de Carbur de Baix, del riu Ter. La concessió fixa un cabal màxim de 12.000 m3/any i la captació es fa mitjançant un petit orifici de 3,73 centímetres de radi situat al canal de la central.

El treball i la col·laboració de les tres entitats, que s’ha dut a terme des de 2017, ha fet possible que es pugui garantir l'aigua per a prop de 50 parcel·les de 200 m2 cadascuna, regulant així la concessió.

Amb aquesta implementació se soluciona un problema crònic d'abastir adequadament els horts socials que generen una important activitat social regulada per l'Ajuntament.