El Centre Excursionista de Torelló dona documentació dels seus orígens a l'Arxiu

La donació coincideix amb el 50è aniversari de l'entitat que vol fer una activitat de reconeixement i identificació d'imatges

L'entrega del material es va fer l'1 de desembre passat
L'entrega del material es va fer l'1 de desembre passat | Aj. de Torelló
Osona.com
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:52h
Aquest desembre, el Centre Excursionista de Torelló ha donat part del seu fons documental a l'Arxiu Municipal. Aquesta donació coincideix amb l'any de celebració del 50è aniversari de l'entitat.

La documentació cedida ocupa 16 arxivadors i una caixa de gran format. El fons conté documentació relativa a les activitats que ha realitzat l'entitat des de la seva fundació, el 1971.

Destaquen els cartells d'activitats i la correspondència, així com dossiers temàtics que s'elaboraven en la preparació de sortides fora del territori català en el període de 1971 a mitjans dels anys 80, aproximadament. També hi ha diversos reportatges fotogràfics del període 1971 – 1996. 

El fons també inclou un volum important de material editat i publicacions periòdiques de les federacions de muntanya, així com butlletins dels diferents centres excursionistes de la comarca.

Un cop feta una primera revisió de la documentació, es preveu organitzar una activitat de reconeixement i identificació d'imatges amb membres del Centre Excursionista Torelló per poder avançar en la descripció d’aquests documents.

El president de l'entitat, Lambert Guix va lliurar la documentació en presència de l'alcalde, Marçal Ortuño i l'arxivera, Gemma Carretero.
Arxivat a