​Tretze escoles de Vic faran un inventari de la biodiversitat als seus patis

La iniciativa s'emmarca en el projecte Patis Biodivers

Un alumne amb una lupa
Un alumne amb una lupa | UVic-UCC
Osona.com
12 de desembre del 2021
Tretze centres educatius de Vic, que formen part de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Vic (XESVic), faran un inventari de la biodiversitat dels seus patis durant la Setmana del Medi Ambient, la primera setmana de juny.

La iniciativa s'emmarca en el projecte Patis Biodivers, que parteix de la idea que els patis de les escoles, a part de ser un espai de joc i lleure, poden convertir-se en un bon lloc on investigar i promoure l'augment de la biodiversitat local ja que, en contextos urbans, solen representar espais verds enmig de la trama de la ciutat.

L'objectiu del projecte, liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la UVic-UCC, és que els nens que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d'aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati. L'investigador principal és Arnau Amat, doctor en didàctica de les ciències, biòleg i coordinador del grau en Mestre d'Educació Primària de la UVic-UCC.

El projecte Patis Biodivers es desenvoluparà durant aquest curs escolar 2021-22 i es divideix en dues parts. D'una banda, hi haurà les tretze escoles que faran l'inventari durant el juny i, de l'altra, s'han preparat diverses propostes didàctiques perquè l'alumnat pugui fer de gestor ambiental en vuit centres escolars de Vic. En aquest cas s'espera arribar a uns 400 nens de cicle mitjà, cicle superior de primària i primer cicle d'ESO.
Arxivat a