Vacunació «explosiva» a Vic

Es preveu vacunar els infants de 5 a 11 anys en franges diferents de les d'adults al mateix punt de la UVic

09 de desembre del 2021
Actualitzat a les 20:00h
 Cues al punt de vacunació a la UVic
Cues al punt de vacunació a la UVic | Josep M. Montaner

En menys d'una setmana, de dimarts passat a aquest dimecres, s'han administrat unes 2.300 dosis contra la Covid-19 al punt de vacunació ubicat a la Universitat de Vic. El passat 1 de desembre, es van posar en funcionament a la Catalunya Central quatre espais per vacunar-se contra la Covid.

En declaracions a Osona.com, Pere Martí, coordinador de vacunació de CatSalut a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, remarca que ha estat "explosiva" i el ritme és "fort" tenint en compte que només fa una setmana que funcionen aquests punts. De fet, només han estat cinc dies en marxa, ja que hi ha hagut dos festius entremig.

Martí subratlla que les cites prèvies s'han omplert i la setmana vinent -del 13 al 17 de desembre- està "pràcticament plena". I, malgrat que aquests punts funcionen amb cita prèvia, s'hi suma el fenomen de moltes persones que espontàniament hi van sense hora concertada. Sigui com sigui, a tots els punts oficialment és necessària la cita prèvia.

El punt ubicat a la UVic administra la vacuna -majoritàriament Moderna- en cinc franges de matí o tarda. Com a xifra rècord, Martí explica que en una franja es va arribar a vacunar 800 persones.

No es contempla un recinte firal i majoritàriament vacunes de reforç
El passat setembre es va tancar el punt del Sucre, que va abaixar la persiana amb més de 117.300 vacunes administrades. El coordinador de vacunació apunta que a hores d'ara no es plantegen ubicar tota la vacunació en un punt tan gran com el del recinte firal. "És molt complicat", diu, destacant que l'espai té activitat regular o prevista.

D'altra banda, apunta que la situació és molt diferent, ja que aleshores -de març a agost- van conviure-hi primeres i segons dosis, i actualment "és una única dosi". "Sí que és cert que l'activació del certificat Covid i el pont de la Puríssima ha provocat més primeres dosis", reconeix.

Tot i que el certificat Covid ha reactivat la vacunació, el coordinador remarca que majoritàriament s'estan administrant dosis de reforç. A més destaca que l'activitat als CAP no s'ha aturat i recorda que "prop d'un 40% de les vacunes s'administren als ambulatoris".

Dues franges únicament per a la vacunació de menors
Aquest mateix dijous, s'ha anunciat que els infants de 5 a 11 anys es començaran a vacunar la setmana vinent, el 15 de desembre, amb cita prèvia.

Martí explica que preveuen obrir dues franges més al mateix punt de vacunació de la UVic que només sigui per als menors d'edat. Remarca que el fet que no sàpiga com funcionarà la vacunació per aquesta franja d'edat, s'anirà veient si s'augmenta o no.

A la Catalunya Central hi ha uns 40.000 infants en aquesta franja, 1.200 dels quals han passat la Covid i, per tant, no necessiten encara la vacuna. Caldrà veure que fan les famílies dels 38.000 restants.
 

Horaris vacunació a la UVic:
Sala de la UVic, al C/ Miramarges, 4 Edifici A.
Dilluns, dimecres i dijous de 14h30 a 20h i dimarts i divendres de 9 a 14h30.
Podeu demanar cita prèvia en aquest enllaç


Arxivat a