Vic estrena una aula d'informàtica per afavorir la inclusió

El nou espai està ubicat al CCVic El Montseny i disposa d'una desena d'ordinadors

Durant la inauguració de la nova aula d'informàtica al Centre Cívic del Montseny.
Durant la inauguració de la nova aula d'informàtica al Centre Cívic del Montseny. | Aj. de Vic
Osona.com
07 de desembre del 2021
L'Ajuntament de Vic ha estrenat una nova aula d'informàtica al Centre Cívic el Montseny amb una desena d'ordinadors. En aquest espai s'hi desplegarà, entre d'altres, el projecte de capacitació digital.

Tal com explica l'Ajuntament, la nova aula té per objectiu millorar i afavorir la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat mitjançant les eines TIC i la intervenció social per fomentar-ne la seva autonomia.

A més d'acollir tallers i activitats, vol ser un espai per a entitats, serveis o iniciatives que necessitin ordinadors per fer la seva activitat.

Amb aquesta aula es vol donar resposta a una necessitat detectada, tant al barri del Remei com a la ciutat, per ampliar els espais digitals. Aquesta actuació també s'acabarà desplegant al Centre Cívic Can Pau Raba.

Empoderament digital
Aquest projecte de capacitació digital s'emmarca en el Pla d'Acció Municipal, que dedica un dels eixos de treball a desplegar una administració moderna i propera perquè la ciutadania sàpiga com adreçar-se a l'administració i domini els tràmits telemàtics a través d'un acompanyament. Precisament, la pandèmia ha accelerat la necessitat de generar espais i projectes que vagin en aquesta línia.

Des del febrer l'Ajuntament compta amb dos integradors socials que tenen per objectiu empoderar a la ciutadania perquè puguin fer els tràmits digitals pel seu compte. Tenen la funció d'acompanyar les persones més vulnerables en l'ús d'eines digitals i millorar les seves capacitats per fer front a la bretxa digital.

A l'aula s'hi podrà desenvolupar activitats com fer un currículum, buscar feina, fer tràmits telemàtics o demanar ajuts. L'Ajuntament ja treballa en diversos àmbits enfocats en la digitalització, com els tallers de memòria, on es treballa per la capacitació digital a través d'exercicis de memòria amb recursos informàtics.
Arxivat a