​Una nova caldera de biomassa forestal a Olost

La instal·lació, que forma part del projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, suposarà un estalvi anual d'uns 10.400 euros

Gomar amb Freixanet i Salvans, visitant la nova caldera
Gomar amb Freixanet i Salvans, visitant la nova caldera | Diba
Osona.com
08 de desembre del 2021
L'Espai Perot Rocaguinarda i el Casal dels avis d'Olost disposen d'una nova caldera de biomassa forestal que els proporciona calefacció i aigua calenta. Tal com explica la Diputació de Barcelona en una nota, la instal·lació forma part del projecte Biomassa pel clima d'aquest ens supramunicipal

La nova caldera té una potència de 100 kW i un consum tèrmic de 186.372 kWh per escalfar un gran dipòsit que proporciona aigua calenta per a la calefacció i l'aigua sanitària de les aixetes i les dutxes. La instal·lació preveu un consum anual de 53 tones d'estella forestal, i aportarà un estalvi econòmic de 10.378 euros anuals i una reducció de 49 tones d’emissions de CO2.

L'equipament disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 62 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament. L'estella forestal prové de la gestió de boscos de la comarca i contribuirà a la prevenció d’incendis forestals, la creació de nous llocs de treball així com aconseguir uns espais forestals amb millor biodiversitat i disposar de més espai per al lleure.

Aquest projecte compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a un total de 14 calderes de biomassa per donar servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.

La setmana passada, el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar va visitar la instal·lació en companyia de l’alcalde, Josep Maria Freixanet, i del primer tinent d’alcalde, Gil Salvans.
Arxivat a